Receptenlijn:

U kunt via de receptenlijn 24 uur per dag, 7 dagen per week uw herhalingsrecepten inspreken.

Recepten die op een werkdag vóór 15.00 uur zijn ingesproken liggen na 2 werkdagen na 16.00 uur klaar bij uw eigen apotheek.

           (LET OP: Wij luisteren het bandje in het weekend niet af)

 Hoe werkt de receptenlijn:

U belt de receptenlijn: 0592 - 318300

Of u kiest uit het menu voor optie: 2.

Beantwoord nu de vragen door rustig en duidelijk te spreken na de piepjes. Noem vervolgens de volledige naam van het medicijn, de sterkte (bijv. 20mg) en toedieningsvorm (bijv.capsule), geef aan hoe u het medicijn gebruikt (bijv. 2 maal daags 1 tablet) en hoeveel u ervan wilt bestellen.

Na het inspreken dient u ZELF de verbinding te verbreken.

In de praktijk staat op de balie een speciale ton waarin u uw lege medicatie-doosjes kunt deponeren. Indien u het voor 15.00u hebt ingeleverd, ligt uw nieuwe medicatie de volgende werkdag na 16.00u voor u klaar bij de apotheek. (doosjes moeten voorzien zijn van het apothekersetiket)

Spoedrecepten:

Heeft u een medicijn vergeten te bestellen en heeft u het nog voor dezelfde dag nodig, dan kunt u dit vóór 15.00u op de receptenlijn inspreken. Vermeld er dan expliciet bij dat het om een SPOED-recept gaat! De assistente zal uw recept meteen faxen naar de desbetreffende apotheek. 

( Na 15.00u kunt u hiervoor tot 16.00u de assistente telefonisch raadplegen ) 

Informatie bij het aanvragen van herhaalrecepten:

Voor een optimale werking van geneesmiddelen is het erg belangrijk dat ze goed worden gebruikt. Als u al een lange tijd meerdere medicijnen gebruikt, is het raadzaam dit zo nu en dan eens met uw huisarts te bespreken.

Als u geneesmiddelen tegen een hoge bloeddruk gebruikt, is het van belang de bloeddruk elke 3 maanden te laten meten. U kunt hiervoor terecht op de laboratoriumtijden van de assistente. 

Medicijnen op recept mogen door de apotheek voor een periode van maximaal drie maanden ineens worden afgeleverd. Als u meerdere medicijnen gebruikt, is het prettig als u ze allemaal tegelijk voor 3 maanden bestelt. Dit is voor u en voor ons tijdbesparend. 

Slaapmiddelen, kalmeringsmiddelen en geneesmiddelen die onder de opiumwet vallen mogen maar voor één maand worden afgeleverd. Als u deze medicatie gebruikt , is het raadzaam dit medicijngebruik  elke 3 maanden met uw huisarts te bespreken.

De anticonceptie pil mag voor een periode van  twaalf maanden ineens herhaald worden.